10. november i Oslo - Rhônedalens elegante viner

Lær om et av verdens mest berømte vinområder og smak 12 viner fra et av de beste vinhusene i Rhône.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 13:30

Romerne var de første som plantet vinranker langs den store Rhône-elven, og området øst i Frankrike har i dag noen av landets eldste vinmarker.
 
Opplev elegansen fra dette verdensberømte området i det vi smaker 12 viner fra et av Rhônedalens aller beste vinhus, Paul Jaboulet Ainé.
 
Gå ikke glipp av Rhône på sitt beste, meld deg på nå.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
170 år med tradisjoner
I 1834 begynte Antoine Jaboulet å dyrke vinranker i det fruktbare jordsmonnet i Hermitage, og iherdig arbeid og lidenskap for vinen ga raskt vin av ypperste kvalitet.
 
Det var Antoines sønn, Paul, som siden overtok vingården og som skulle gi navn til huset. Familien har siden den spede begynnelsen drevet huset etter tradisjonelle metoder.
 
Håndverket ikke glemt
I dag har huset ca 100 ha med vinmarker i noen av Rhônedalens beste områder, og har en gjennomsnittsalder på sine vinranker på hele 40 år. I de aller beste parsellene har de ranker som er opp til 80 år gamle, og som gir en utrolig konsentrasjon til vinene.
 
Fortsatt gjøres alt i vinmarkene for hånd, til og med innhøstningen, og selv de gamle håndvinsjene er fremdeles i bruk.
 
Vinene lagres i mellom ett til to år på eikefat i de gamle romerske sandstenstunnellene som finnes under Châteauneuf sur Isère, før de tappes på flaske for videre lagring.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Rhône-viner i stjerneklasse
Denne kvelden får du lære mer om hvor forskjellige de enkelte vinmarkene i Rhône kan være, om områdets særtrekk og kan selv smake hvorfor viner fra dette omådet er så ettertraktet.
 
Det er Bertrand Michat som vil ta deg med på en smaking av ikke mindre enn 12 viner fra hele Rhône, deriblant tre årganger av en elegant vin fra de beste parsellene i Hermitage.
Lær mer om Rhônedalens eleganse - meld deg på i dag.

Dette er vinene du får smake denne kvelden:
• Parallèle "45" Côtes du Rhône Blanc, 2007 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 100,-)
• Les Jalets Crozes Hermitage Blanc, 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 160,-)
• Jaboulet Saint Joseph Grand Pompée, 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 700,-)
• La Petite Chapelle 2003 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 400,-)
• La Petite Chapelle 2001 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 550,-)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt.
 
Tid: 10. november 2008 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 395,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 03.11.08 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her