10. mai 2011 i Oslo - Eksklusiv middag med Anne Trimbach

Opplev fransk vinmakerkunst i verdensklasse i skjønn harmoni med en unik meny fra Ekebergrestaurantens toppkokker.
Redaksjonen
27 April 2011 - 14:10

Bli med på en eksklusiv middag sammen med 13. generasjon fra et av Frankrikes mest kjente vinhus.
 
Denne kvelden får du oppleve noen av Frankrikes mest ettertraktede viner i perfekt harmoni til en spesialkomponert femretters meny signert kjøkkensjefen ved Ekebergrestauranten.
 
Hils forsommeren velkommen i det vi smaker ikke mindre enn 10 elegante viner sammen med Anne Trimbach.
 
Gå ikke glipp av denne spennende middagen
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Tradisjonsrikt siden 1626
Gjennom nesten 400 år har familien Trimbach vært synonymt med Alsaces historie og vinmakerkunst, og regnes i dag som et av områdets mest toneangivende vinhus.
 
Det er brødrene Bernard og Hubert Trimbach som siden 1945 har ført husets stolte tradisjoner videre, sammen med Bernards sønner Pierre og Jean Trimbach fra sent 70-tall.
 
Denne kvelden får vi celebert besøk av selveste Anne Trimbach, den 13. generasjon i rekken.

Hun lærer deg mer om Alsaces viner og spennende historie, samt leder oss gjennom vinene vi serverer til middagen. Du får blant annet smake flere av husets toppcuvéer som lages i små kvanta, samt to årganger av deres toppriesling, Cuvée Frédéric Emile.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Trimbach">Les mer om Trimbach her (klikk)
 
Enestående smaking og middag med unike viner
Det er Ekebergrestaurantens kjøkkensjef Tore Aspås som sammen med sine gode kolleger har komponert en helt spesiell femretters meny som passer perfekt til vinene vi får servert denne kvelden.
 
Møt en av Frankrikes ledende vinpersonligheter i det vi smaker unike viner og nyter en førsteklasses middag .
 
Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig mat- og vinopplevelse.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Meny
 
Anne Trimbach
Domaine Trimbach
 
Winemakers Dinner
-
Ekebergrestauranten
10. mai 2011
*
Apéritif/ amuse bouche
 
Østers med eplegelé
Trimbach Muscat Réserve 2009
*
Kamskjell og laks tataki, ponzusauce og wakame
Trimbach Riesling 2009
Trimbach Riesling Réserve 2000
**
Foie gras-terrine og pepperand, servert med
aprikos og balsamico-gastrique
Trimbach Gewurztraminer 2009
Trimbach Gewurztraminer, Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre 2004
***
Indrefilet av svin med sennepskrydret crumble,
rotfruktcrème og confit, karvesjy
Trimbach Pinot Gris Réserve Personelle 2004
Trimbach Pinot Gris Réserve Personelle 1998
****
Grillet lysing med beurre blanc
servert med spisskål, petit pois og bacon
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2004
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2005
***
Panna cotta med kokosflan og granateple
Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile Vendage Tardive 2001
**
Kaffe
*

Dette er vinene du blir servert denne kvelden:
 
• Trimbach Muscat Reserve 2009, ca pris kr 149,90 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Trimbach Riesling Reserve 2000, kr 329,- (lanseres i mai 2011)
• Trimbach Pinot Gris Reserve Personelle 1998, kr 369,90 (begrenset antall lanseres 7. mai i spesialbutikkene i Vika og Valkendorfsgate)
• Trimbach Gewurztraimer, Cuvee des Seigneurs de Ribeaupierre 2004, kr 339,- (lanseres i mai 2011)
• Trimbach Riesling Cuvée Frédéric Emile 2005, kr 339,90 (årgangen ikke lansert i Norge ennå)
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved å markere dette tydelig i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet.
 
è Meld deg på her (klikk)

Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: Tirsdag 10. mai 2011 kl. 18.00 - 23.00
Pris: kroner 1145,- pr. person
Sted: Ekebergrestauranten (festsalen 2. etasje), Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 01.05.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Trimbach siden 1626
Familien Trimbach har gjennom 13 generasjoner og nærmere 400 år hatt stor betydning for Alsaces historie, og har gjort områdets viner kjent over hele verden.
 
I 1626 etablerte Jean Trimbach seg som vinmaker i Riquewhir i Alsace, og ble raskt anerkjent som en kvalitetsprodusent og også en notabilitet i området. Både sønnen og sønnesønnen til Jean Trimbach ble borgermestere av Riquewihr - en stilling flere generasjoner senere skulle komme til å inneha.
 
På 1840-tallet etablerte familien seg i Hunawhir, hvor Frédéric Emile Trimbach vokste opp. Hans innflytelse på hvordan vinhuset ble drevet med et fokus på kvalitet, er det samme som gjennomsyrer det stolte familieeide huset den dag i dag og som har gjort deres viner berømte.
 
Hans sønn Frédéric Théodore, flyttet husets drift til middeladerbyen Ribeauville straks etter 1. verdenskrig, og det er her vi finner Domaine Trimbach den dag i dag.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
Purister i 13 generasjoner
Gjennom alle år har familien Trimbach vært dypt involvert i alle prossesser av vinmakingen, fra planting av vinmarker, til innhøsting og vinifikasjon.
 
Husets vinmarker ligger alle i nærheten av Ribeauville hvor markene er preget av store forekomster av kalkholdig jord.
 
Med de aller beste vinmarkene i Alsace har familien gjennom alle år laget elegante og velbalanserte, tørre viner med en elegant struktur og fruktig stil, med lang lagringsdyktighet.
 
Vinene får gjerne modne under perfekte forhold over flere år i familiens kjellere før de finner veien til butikkhyllene.
 
Dette gjelder spesielt for husets toppcuvéer slik som Cuvée Frédéric Emile, som er Trimbachs signaturvin, hvor druene utelukkende kommer fra Grand Cru vinmarkene Geisberg og Osterberg.
 
 
Foto: Domaine Trimbach

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Heldig er den som har bursdag og får denne servert
Ukens drink

Heldig er den som har bursdag og får denne servert

Jack Daniel's som balanseres med friske bringebær og syrlighet fra tranebær samt toppes med champagne er en bursdag verdig. Den smaker fortreffelig også resten av årets 364 dager.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka
Dagens rett

Med fish and chips til middags blir det fest midt i uka

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker
Dagens rett

Når fisken får følge av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine, tilfredsstilles alle smaksløker

Dette lekre fiskemåltidet feirer høsten og alle dens beste råvarer. Dertil serveres hvitvin av minst like høy kvalitet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her