10.000 alkoholprodukter merkes

Diageo, verdens største produsent av alkoholholdige drikker, har besluttet å merke alle sine produkter med næringsinnhold samt en påminnelse om å drikke produktene på en ansvarlig måte.
Redaksjonen
16 August 2005 - 14:32

Alkoholholdige drikkevarer er i dag unntatt fra kravet om ingrediensliste, og selskapet tar dermed et stort skritt i forhold til å bedre informasjonen til norske forbrukere. Diageo blir den første alkoholprodusenten som tydelig forbedrer forbrukernes muligheter til å få kunnskap om innholdet i det de drikker.

I følge forskrift om merking av næringsmidler er drikkevarer med mer enn 1,2 volumprosent alkohol unntatt fra kravet om ingrediensliste. Fordi det er et stadig større fokus på varers næringsinnhold, har imidlertid Diageo valgt å dele denne type informasjon med forbrukerne. Diageo står blant annet bak kjente merkevarer som Smirnoff vodka, Baileys likør, Guinness øl, Gordons gin, Smirnoff Ice og Johnnie Walker whisky.

Merker 10.000 produkter
Initiativet vil gjelde for hele selskapets produktportefølje, og innebærer at rundt 10.000 produkter fordelt på 180 markeder over hele verden vil bli utstyrt med nye etiketter. Etikettene vil inneholde fire typer ny informasjon: næringsverdi, informasjon om eventuelt allergifremkallende ingredienser, alkoholinnhold samt en oppfordring om ansvarlig konsum.

- Samtlige av våre produkter kommer til å få nye etiketter. I tillegg vil Diageo lansere en omfattende internettside i oktober og opprette en egen informasjonstelefon der forbrukerne kan få detaljert informasjon om våre produkter, sier informasjonsansvarlig i Diageo, Fredrik Erlandsson.

Det omfattende arbeidet med å implementere de nye retningslinjene vil skje parallelt på flere markeder over en femårsperiode. I tillegg til selve flaskeetikettene vil også tilsvarende informasjon være å finne på all annen emballasje. Diageo regner med at de første produktene med nye etiketter vil være på markedet i løpet av denne høsten.

- Den globale informasjonspolitikken som Diageo nå har iverksatt, viser at vi har valgt å være en foregangsbedrift i forhold til å gi forbrukeren større mulighet til å ta en faktabasert avgjørelse på hva han eller hun velger å drikke. Vi er overbeviste om at dette er noe som alle parter vil sette stor pris på. Tiltaket signaliserer også en tydelighet fra vår side om at forbrukerne står i sentrum for alt vi gjør, og at vi som markedsleder har en ambisjon om å gi forbrukerne det de ønsker, sier Fredrik Erlandsson.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her