Fres flesk/bacon i varm panne til sprøtt. Legg på et tørkepapir.
Varm oljen og fres løk, grønnsaker til det er mykt i en tykkbunnet kjele som rommer blåskjellmengden. Hell over whisky og tenn på med en lighter. La brenne ut.
Skru opp varmen. Hell på vann, legg en rist over og legg blåskjellene på toppen. Legg på lokk og la blåkjellene dampe i 4-5 minutter til de er klare. Ta blåskjellene opp av kjelen og hold dem varme.
Kok opp kraften med fløten og kok inn til to tredeler gjenstår. Tilsett fleskebiter og urter og smak til med limesaft.
Server blåskjell og saus hver for seg eller fordel skjellene i dype skåler og hell sausen over. Godt brød og smør er obligatorisk.
Se alt du kan lage med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig