Viltgryte

Ingredienser
Viltgryte:
500 gr reinskav
200 gr sopp , gjerne kantarell
1 stk. rødløk
1 ts fenikkelfrø
3 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
3 ss TINE Crème Fraîche
2 dl kraft , gjerne viltkraft
1 ss Dijon sennep
1 ts salt
0,8 ts nykvernet pepper
20 stk. tranebær , eller tyttebær
100 gr bacon , kan sløyfes
Potetpure:
1 kg mandelpoteter
4 ss TineSmør
3 dl TINE Matfløte
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper

Fremgangsmåte

Viltgryte:
Surr reiskav, renset sopp, fenikkel og rødløk i skiver i smør. Kommer det ut mye væske lar du det dampe bort. Ha i fløte, kraft, sennep og Crème Fraîche. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn tranebær eller tyttebær. Sprøstek bacon i biter og vend det i.
Potetpuré:
Kok skrelte poteter i vann til de er møre. Damp dem tørre og mos dem, gjerne gjennom sikt. Pisk inn smør og fløte og smak til med salt og pepper. Det er viktig å lage puréen raskt etter at potetene er kokt ellers kan den lett bli klumpete.
Server gjerne med klippet gressløk over.

Sendt inn av Irene Wassdal-Mithassel

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her