Verdens beste 17. mai-kake
Foto: Eidsvoll 1814

Verdens beste 17. mai-kake

Dette er kaken du skal bake til 17. mai.Det blir en opplevelese som er nasjonaldagen verdig.

Fremgangsmåte

Vaniljekake:
Miks smør og sukker hvitt. Rør eggene sammen i en bolle ved siden av og hell litt og litt i smørmiksen.
 

Hvis røren skiller seg så stabiliserer du det med litt av melet.

Bland deretter mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig røren sammen.

Fordel røren i 3 former a 15 cm og stek på 180 grader i 15-20 minutter.

Sukkerlake:
Kok opp vann, sukker og vanilje og pensle dette på bunnene når de er lune. Pakk bunnene inn i plastfolie og sett kaldt.

Lag kremen.

Hvit sjokoladekrem:
Kok opp fløten og hell dette over glukosen og sjokoladen som er fint hakket.

Rør dette til all sjokoladen har smeltet og alt ser fint og glatt ut.

Avkjøl. Skal se ut som mykt smør når det er ferdig.

Bland osten i en bolle.

Miks smør og melis til en fin og nesten hvit masse. Ha i osten. Rør forsiktig i den hvite sjokoladekremen.

Del kremen i tre like deler, og farg delene med rød, hvit og blå pastafarge.

Sprøyt rosetter på med en 1m tip.

Her finner du veldig mange oppskrifter på deilige kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her