Urtegratinert torsk
Foto: Lilechka75

Urtegratinert torsk

Torsk fortjener det beste følget, og her er det ikke spart på noe.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 130 grader.
  2. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge.
  3. Ha terningene i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesan.
  4. Kjør sammen til en grønn jevn mos.
  5. Øk varmen i stekeovnen til 180 grader.
  6. Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene.
  7. Sett formen i stekeovn og stek ca 10 minutter til urteskorpen er gyllen og fisken ferdig.
  8. Smørdampede gulrøtter: Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.
  9. Agurksalat: Bland agurkskiver og vårløk med sitronsaft, salt og pepper. La stå og trekke i 15 minutter. 
  10. Kyllingsjy:Kok opp kyllingsjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med agurksalaten, gulrøttene, kokte poteter eller potetmos.

Tips: Du kan godt bruke griljermel eller pankomel i stedet for å tørke loffen. Retten kan også serveres med hollandaise. Da dropper du kyllingkraft.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her