Urtegratinert torsk
Foto: Lilechka75

Urtegratinert torsk

Torsk fortjener det beste følget, og her er det ikke spart på noe.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 130 grader.
  2. Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge.
  3. Ha terningene i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesan.
  4. Kjør sammen til en grønn jevn mos.
  5. Øk varmen i stekeovnen til 180 grader.
  6. Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene.
  7. Sett formen i stekeovn og stek ca 10 minutter til urteskorpen er gyllen og fisken ferdig.
  8. Smørdampede gulrøtter: Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.
  9. Agurksalat: Bland agurkskiver og vårløk med sitronsaft, salt og pepper. La stå og trekke i 15 minutter. 
  10. Kyllingsjy:Kok opp kyllingsjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med agurksalaten, gulrøttene, kokte poteter eller potetmos.

Tips: Du kan godt bruke griljermel eller pankomel i stedet for å tørke loffen. Retten kan også serveres med hollandaise. Da dropper du kyllingkraft.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv dette med laksen - og bli overrasket
Dagens rett

Prøv dette med laksen - og bli overrasket

Når den får en glasering med eplepure har laksefisket startet i mange vassdrag over det ganske land, og hva er vel bedre enn en herlig lakserett denne tirsdagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her