- Sett stekeovnen på 130 grader.
- Skjær loffen i terninger og tørk den lett i stekeovn uten at de tar farge.
- Ha terningene i en foodprosessor sammen med hvitløk, persille, basilikum, mandler og parmesan.
- Kjør sammen til en grønn jevn mos.
- Øk varmen i stekeovnen til 180 grader.
- Skjær torsken i serveringsstykker, dryss salt og pepper over og legg dem i en smurt ildfast form. Fordel urtemassen på torskestykkene.
- Sett formen i stekeovn og stek ca 10 minutter til urteskorpen er gyllen og fisken ferdig.
- Smørdampede gulrøtter: Kok opp vann med smør og sitron. Tilsett gulrøttene og kok til de er møre. Smak til med salt og pepper og dryss over gressløk.
- Agurksalat: Bland agurkskiver og vårløk med sitronsaft, salt og pepper. La stå og trekke i 15 minutter.
- Kyllingsjy:Kok opp kyllingsjy og pisk inn terninger med smør, ha i persille og server til fisken sammen med agurksalaten, gulrøttene, kokte poteter eller potetmos.
Tips: Du kan godt bruke griljermel eller pankomel i stedet for å tørke loffen. Retten kan også serveres med hollandaise. Da dropper du kyllingkraft.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene