Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot
Foto: Julie H. Amundsen

Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot

Prøv Torsk Pommes Anna med rødvinsaus, sellerirot, jordskokk og gulrot. Selleriroten setter en egen og deilig smak på oppskriften. Her er den.

Fremgangsmåte

Pommes Anna:
Smelt smør sammen med timian. Legg potetskivene lagvis i en form med litt smør, salt og pepper mellom hvert lag. Sett så formen i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca ½ time, til potetene er møre gjennom og lett brune i kantene.
 
Rødvinssaus:
Ha sjalottløken i en kjele sammen med litt olje og stek over middels varme til den er blank med ikke har tatt farge. Ha i rødvinen, kok opp og la koke inn til halve væskemengden er igjen. Hell i kraft og kok videre inn til omtrent det halve. Visp inn smøret litt etter litt i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da skiller den seg og blir tynn.
 
Rotfrukter:
Skrell rotfruktene og kutt i grove biter. Kok møre i vann tilsatt litt smør og kjør i kjøkkenmaskin til en glatt puré. Smak til med salt og pepper. Hold gjerne av litt sellerirot (som smørstekes) og gulrot til pynt.
 
Torsk:
Skjær torskefileten i fire fine stykker. Varm opp en stekepanne med olje i og stek fisken nesten helt ferdig på skinnsiden 4-5 minutter. Trekk pannen av platen for så å snu fisken å la den ligge i stekepannen i ett minutt. Strø på med salt og pepper.
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
+
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her