- Strø grovt havsalt på den ene siden av fisken og la den ligge i ca 20 min.
- Skyll av saltet, tørk fisken og krydre den med nykvernet pepper og litt salt.
- Tapenade:
- Lag tapenade mens fisken saltes.
- Kjør oliven, ansjos, flatbladpersille og olivenolje i en blender.
- Tilsett nykvernet pepper.
- Steking av fisk:
- Ha olje i stekepannen som står nesten (men ikke helt) på max.
- Stek i 2 minutter på hver side. Ha i usaltet smør og øs dette over fisken i et par minutter.
- Legg på lokk og la hvile i ca 5 minutter.
- Tomater:
- Smelt smør i en panne og ha i tomater og gressløk.
- La det surre i 1 - 2 minutter.
- Legg tomatene på to tallerkener med fiskestykkene oppå.
- Server med tapenade og pynt med bladpersilleblader.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk