Torsk med soyasmør

Ingredienser
1 hel torskefilet, ca. 1 kg
grovt havsalt
pepper
olje til steking

Soyasmør

2 1/2 ss soyasaus
100 g usaltet smør
1 sjalottløk, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
friske urter (f.eks. gressløk og basilikum)

Potetpuré

500 g mandelpotet
4 fedd hvitløk
2 1/2 dl melk
5 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrap skjellene av fisken. Dryss fileten rikelig med grovt havsalt. La det ligge på i 20 min. Skyll så fisken godt under kaldt rennende vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker.

Potetpuré Kok potetene og hvitløksfedd helt møre i usaltet vann. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene eller press dem gjennom en sil. Rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper (vær forsiktig med salt, både fisk og saus er salt). Dekk kasserollen med plastfolie og la den stå lunt til servering.

Soyasmør: Brun smøret «nøttebrunt». Bland inn de andre ingrediensene. Varm opp uten og koke. Tilsett friske urter helt til slutt.

Krydre fisken lett med nykvernet pepper. Varm opp stekepannen til høy temperatur. Ha i oljen og legg i fisken med skinnsiden ned.

Skru ned temperaturen noe og stek videre i ca. ti minutter, litt avhengig av tykkelsen på fisken.

Sendt inn av Arne Hanssen

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her