Torskeskiver:Rens fiskeskivene godt for blod og den mørke bukhinnen. La skivene ligge i rennende kaldt vann minst 1 time før de skal kokes. Da blir de faste.
- Kok opp vann, dryss i salt og rør til det smelter. Legg i fiskeskivene, kok opp og trekk kokekaret til side.
- La fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 min.
Sandefjordssmør:
- Kok fløten til sandefjordsmøret over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter mens du passer på hele tiden slik at det ikke koker over.
- Slå varmen ned på svak varme og visp inn smøret i små terninger.
- Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.
- Smak til med salt og hvit pepper og rør inn finhakket gressløk.
Server fisken rykende varm og nykokt på varme tallerkener med sandefjordsmør, gulrot og kokte poteter.
Her finner du mange oppskrifter med torsk