- Denne retten er fra sør i India og serveres som regel før hovedretten.
- Dypp tomatene i kokende vann, flå dem og mos til en tykk puré.
- Du kan bruke hermetiske tomater. Da presser du dem gjennom en sil for å få bort skallene. Eller du kan velge passata som er klar til bruk.
- Varm oljen i en kjele og ha i sennepsfrø. Når de spretter, tilsettes spisskummen og karriblader. Rør en gang og ha i sellerifrøene.
- Om du ikke får tak i sellerifrø, kan du bruke et par finhakkete selleristilker. Karriblader kan ikke erstattes helt siden aromaen er helt unik, men kaffirlime eøøer laurbær gjør litt nytte i alle fall.
- Rør en gang til og ha tomatpureen over i krydderblandingen.
- Tilsett sukker og smak til med salt, spe ut med 3 dl vann og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter til alt er blandet, og ta av varmen.
- Hvis du vil ha en hottere utgave, tilsetter du 1 ts chilipulver sammen med de andre krydderne.
- Dryss med korianderblad. Pisk yoghurt med litt melk og hell den i en spiral over suppen.
Server glovarm. Enten med kokt ris eller indisk brød.
Hvitløkbrød (paratha) lager du lett selv
Flere indiske retter finner du her
Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe