Teryakimarinert svineribbe med rødvinskokt rødkål, smørdampet spinat og grevinnepoteter
Foto: Mari Svenningsen

Teryakimarinert svineribbe med rødvinskokt rødkål, smørdampet spinat og grevinnepoteter

Fremgangsmåte

  1. Skjær bort svoren på ribba og legg den i marinaden minst over natta eller gjerne to døgn.
  2. Ta den opp og tørk godt av. Legg ribba på alu-folie på en rist (nedre del av ovnen) og langtidstek ved 150 grader i ca 2 timer. La den hvile i minst 15 minutter før du skjærer ribba opp i skiver.
  3. Sil marinaden og sett den til side. Like før servering kokes den opp og reduseres noe. Pass imidlertid på at sausen ikke blir for salt. Jevn med litt maizena (pisk 1 ss maizena ut i 3 ss kaldt vann). Rør godt. Smak eventuelt til med mer limesaft og sukker.
  4. Teryakimarinade:
  5. Kok opp appelsin- og limesaft, vin og skallene. La trekke ved middels varme i 10 minutter. Avkjøl og sil. Tilsett soya, teryakisaus, honning, chili, hvitløk og korianderen. Hell over ribba.
    Rødvinskokt rødkål:
  6. Del opp rødkålen og skjær bort den groveste delen rundt stilken. Skjær i tynne strimler eller riv på et jern. Gjør det samme med rødløken. Legg kåplstrimlene i en kjele og hell over rødvin, vann, eddik, korianderfrø, honning og salt. Kok til kålen er mør, ca 30-40 minutter. Tilsett svisketerningene. Like før servering varmes den opp igjen. Rør inn smøret. Smak til med salt og pepper.
  7. Gratinerte potettopper:
  8. Skrell og kok potetene møre. Hell av vannet og mos med fløten. Rør inn eggeplommene, krydder og ost. Fyll mosen i en kremsprøyte eller lag et kremmerhus av matpapir. Sprøyt topper på størrelse med en peppernøtt på en bakeplate kledd med bakepapir. Sett kaldt. Like før servering gratineres potetene i 7-10 minutter ved 250 grader til de er pent gylne.
    Smørdampet spinat:
  9. Varm smør i en panne og vend spinaten ned i det varme smøret. Rør helt til spinaten er falt sammen. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her