Tagliatelle med svinekjøtt, hvitvin og sopp
Foto: fermate

Tagliatelle med svinekjøtt, hvitvin og sopp

Pastamiddagen blir ekstra smaksrik med denne oppskriften som fint kan lages uten kjøtt, se alle tipsene til variasjon.

Fremgangsmåte

  1. Hakk løken og fres den i en panne med olje.
  2. Ha i strimlet svinekjøtt, salt og pepper etter smak.
  3. Stek i 5 minutter.
  4. Tilsett hvitvinen og kok til den er fordampet.
  5. Skjær soppen i skiver og tomatene i biter.
  6. Legg dem i pannen og stek i ytterligere noen minutter.
  7. Tilbered tagliatelle etter bruksanvisningen på pakken.
  8. Hell av vannet og bland pastaen med sausen.
  9. Pynt med finhakket persille.
Tips: 
For en vegetarisk utgave, erstatter du kjøttet med mer sopp.
For en mer raffinert umamismak kan du bytte ut frisk sopp med tørket sopp som bløtlegges i ca 15 minutter.
Vil du ha en saus med konsistens av kjøttdeig, kan du bruke samme mengde kvernet svinekjøtt istedenfor filet. For rundere smak kan du bytte svinekjøttet med kalvekjøtt
For å fremheve kjøttsmaken, tilsett en klype finhakket timian før du serverer
For delikat smak og farge i retten, kan du tilsette en gul paprika som skjæres i terninger
Som garnityr og smaksforsterker kan du brune pinjenøtter og strø dem over retten før servering

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her