Tacos al Pastor
Apéritif

Tacos al Pastor

Tacos al pastor er rimelig imponerende. Denne simple gateretten fra Mexico er både fullpakket på smak og på historie. Perfekt til å servere dine middagsgjester.

Fremgangsmåte

  1. Skjær svinebogen i 1 cm tykke skiver, og plasser i en stor bolle.
  2. I en separat bolle, visp sammen anchiote paste, chilipulver, hvitløkspulver, oregano, spisskummen, salt, pepper, eddik og ananasjuice til en klumpfri marinade. Hell marinaden over kjøttet, dekk til med plast å la stå i minst 2 timer, og opp til 3 dager. 
  3. Forvarm ovnen til 180C og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie.
  4. Skrell ananasen og del den i 2 cm tykke skiver. Plasser 2-3 skiver ananas oppå hverandre på stekebrettet og kjør et grillspidd igjennom midten så det står stødig.
  5. Tre det marinerte svinekjøttet på grillspiddet og avslutt med ananas (det skal se ut som en shawarma/dönerkebab.)

    Sett stekebrettet nederst i ovnen og la spiddet stå vertikalt. Stek i 1,5 timer til kjøttet er brunt og litt «brent» i kantene.
  6. La kjøttet hvile i 10 minutter, før du skjærer av tynne biter av kjøttet og ananasen ved å skjære vertikalt gjennom spiddet.
  7. Server på varme maistortillas med, finhakket løk, koriander, salsa og en liten skvis lime.

Tips:
Tradisjonelle meksikanske ingredienser som guajillo chilipulver og anchiote paste finner du på helsekostbutikker eller på velassorterte matvarebutikker.

Se våre andre retter fra Mexico

Her er flere oppskrifter på taco

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her