Potetpannekaker:
Skrell potetene og rasp dem grovt for hånd med rasp. Tilsett muskat pluss salt og pepper til de raspede potetene i en bolle.
Form blandingen til 4 potetpannekaker og stek dem ca 5 minutter på hver side i en varm stekepanne med olje.
Fylte svinerullader:
Skjær ut ben fra kotelettene. Bank dem flate, og del dem i to over midten på langsiden. Krydre med salt, pepper og litt timian på begge sider.
Skrell grønnsakene og kutt dem i like lange strimler. Gi dem et raskt oppkok i vann tilsatt litt sukker. Avkjøl grønnsakene.
Del sviskene i to på midten og kutt i små deler. Kutt de soltørkede tomatene i strimler.
Fordel grønnsaker, svisker og soltørkede tomater på de fire flatbankede kotelettene. Form kotelettene til en rullade med fyll i midten, og stikk en tannpirker gjennom så de holder formen.
Stek svinerulladene i en varm panne med olje slik at de blir brunet på alle sider. Etterstek rulladene 5 minutter midt i ovn på 225 grader.
Grunnsaus:
Kok opp vann og tilsett svinefond etter behov. Bland Maizenna i et glass med litt kaldt vann i. Spe inn i kraften for å jevning.
Skummet tyttebærsaus:
Hell grunnsausen i en plastbolle sammen med yoghurt, smør, tyttebær og sukker. Bland alt sammen med en stavmikser og sørg for å lage skum.
Anretning:
Bruk en stor skje til å øse en stripe med grunnsaus og en stripe med skummet tyttebærsaus på tallerken. Legg potetpannekaken på tallerken ovenfor sausene.
Kutt svinerulladene i to og legg pent over potetpannekaken. Pynt med en dampet vårløk og noen friske tyttebær.
Sendt inn av
Bjørnar Johansen, VenneslaOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009