Svinerullade med potetpannekaker og skummet tyttebærsaus
Foto: Bjørnar Johansen

Svinerullade med potetpannekaker og skummet tyttebærsaus

Fremgangsmåte

Potetpannekaker:
Skrell potetene og rasp dem grovt for hånd med rasp. Tilsett muskat pluss salt og pepper til de raspede potetene i en bolle.
 
Form blandingen til 4 potetpannekaker og stek dem ca 5 minutter på hver side i en varm stekepanne med olje.
 
Fylte svinerullader:
Skjær ut ben fra kotelettene. Bank dem flate, og del dem i to over midten på langsiden. Krydre med salt, pepper og litt timian på begge sider.
 
Skrell grønnsakene og kutt dem i like lange strimler. Gi dem et raskt oppkok i vann tilsatt litt sukker. Avkjøl grønnsakene.
 
Del sviskene i to på midten og kutt i små deler. Kutt de soltørkede tomatene i strimler.
 
Fordel grønnsaker, svisker og soltørkede tomater på de fire flatbankede kotelettene. Form kotelettene til en rullade med fyll i midten, og stikk en tannpirker gjennom så de holder formen. 
 
Stek svinerulladene i en varm panne med olje slik at de blir brunet på alle sider. Etterstek rulladene 5 minutter midt i ovn på 225 grader. 
 
Grunnsaus:
Kok opp vann og tilsett svinefond etter behov. Bland Maizenna i et glass med litt kaldt vann i. Spe inn i kraften for å jevning.
 
Skummet tyttebærsaus:
Hell grunnsausen i en plastbolle sammen med yoghurt, smør,  tyttebær og sukker. Bland alt sammen med en stavmikser og sørg for å lage skum.
 
Anretning:
Bruk en stor skje til å øse en stripe med grunnsaus og en stripe med skummet tyttebærsaus på tallerken. Legg potetpannekaken på tallerken ovenfor sausene.
 
Kutt svinerulladene i to og legg pent over potetpannekaken. Pynt med en dampet vårløk og noen friske tyttebær.

Sendt inn av Bjørnar Johansen, VenneslaOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her