Svinekotelett med eple og løksaus
Foto: Istock

Svinekotelett med eple og løksaus

Her er det ingredienser som passer veldig godt sammen. Og når de får selskap i stekepanna blir det en rett du garantert vil like.

Fremgangsmåte

Lag eplesausen:
Kutt epler og har alt, også kjernehusene, i en panne. Tilsett eplejuice og salvie, kok opp og la småkoke i 30 minutter. Press blandingen gjennom en sikt eller dørslag i en liten kjele. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke nok en gang i 30 minutter under stadig omrøring.

Overfør til en skål og sett til avkjøling. Denne dosen er nok til mange middager à 4 porsjoner. Du kan derfor med fordel halvere mengden og fortsatt ha nok. Eller du kan bruke sausen som tilbehør til eller ingrediens i andre kjøttretter. Og du kan selvsagt og med fordel lage sausen dagen i forveien.

Potetmos:
Kok potetene i litt vann. Hell av vannet og ta vare på det. Mos potetene med en potetstapper, tilsett smør og melk. Spe med kokevannet til luftig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Rist fennikelfrøene i tørr stekepanne til det begynner å lukte lakris. Men de skal ikke bli brente! Skjær bort eventuelt overflødig fettrand (la noen millimeter være igjen for smakens skyld!) på kotelettene.

Smelt 40 g smør i en stor stekepanne. Tilsett løken og fennikelfrøene og stek lett i 10 minutter til løken er gylden og myk. Legg over på et fat og sett til side.

Ha resten av smøret i den samme pannen og stek kotelettene i 3-4 minutter på hver side på ikke for sterk varme. Dryss over salt og pepper Legg kotelettene på et fat, dekk med folie og sett på et varmt sted.

Ha calvados/brandy i pannen og kok den ut til nesten all væske er fordampet. Hell i kyllingkraften og kok inn til halvparten gjenstår. Legg løken tilbake i pannen, pisk inn 3 ss av eple- og salviesausen og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Legg kotelettene på tallerkener og fordel sausen over. Server med potetmos og resten av eplesausen samt dampet broccoli eller grønne bønner.

Flere oppskrifter på koteletter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her