Dagen i forveien: Legg filetstykket i en bolle og hell over rødvin, gulrotterninger, hakket løk, timian, laurbærblad og einerbær. La stå til neste dag.
- Ta opp fileten av marinaden og tørk av den. Vend i melet og rist av det som er overflødig.
- Varm smør eller margarin i en steikepanne og stek noen minutter på alle sider.
- Tilsett hvitvin, marinaden og vannet. Kok opp. Ta ut fileten og legg den i en ildfast form.
- Fortsett å koke vinblandingen mens du skummer godt av, til halvparten gjenstår. Tilsett tomaten og cognac og la småkoke i 10 minutter. Sil.
- Børst av soppen og del den eventuelt opp i biter.
- Varm litt olje i en steikepanne og fres bacon og sopp. Ha blandingen i sausen. Kok ut pannen med litt vann og ha det oppi sausen og la alt trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett smør like før servering.
- I mellomtiden settes formen med fileten inn i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 minutter. Bruk steketermometer og la det gå til 70 grader. La hvile i 10 minutter før den skjæres opp i skiver à 1-2 cm.
- Server med soppsausen, kokte grønnsaker (som varmes opp igjen med litt smør like før servering) og pommes noisettes som du lett lager selv.
Pommes noisettes:Skrell potetene og kok dem møre.
- Overfør til en bolle sammen med et egg, hvitløksmosen, sjalottløken og muskatnøtten og mos det hele til en fast og jevn masse. Smak til med salt og pepper.
- Form små boller som vendes i griljermel.
- Varm opp oljen til det begynner å danne seg krusninger på overflaten. Stek 5 boller av gangen til de pent gyllenbrune. Ta opp og legg på et kjøkkenpapir for å dryppe av overflødig fett.
Lag noen av disse lekre rettene med svinefilet