Svinaktig god fylt filet med grønn yoghurtsaus
Foto: Astrid Hals

Svinaktig god fylt filet med grønn yoghurtsaus

En deilig svinefilet fylt med masse godsaker.

Fremgangsmåte

  1. Skjær et snitt nesten helt gjennom svinefileten.  Fyll den med biter av Camenås, salvieblader, hakket soltørket tomat og små eplebiter med skall.
  2. Bind den opp, pensle og brune i panne. Etterstek ca 15 minutter i 200 grader varm ovn.
  3. Saus:
  4. Kjør alle ingrediensene til sausen (som ska være kald), untatt brødet, i food processor. Juster konsistensen med brødinnmaten, tilsett derfor litt etter litt.
  5. Smak til med sitron, hvitløkspulver, salt, pepper og sukker.
  6. Stuing:
  7. Lag en litt tykk hvit saus ved å koke opp melk, gressløk, smør og mel.
  8. Tilsett potetene som skal være delt i små terninger. La det bli skikkelig varmt.
  9. Rett før servering tilstettes små eplebiter (uten skall) for å tilføre litt "krisphet".

Serveres gjerne med toast med godt meierismør eller Rørossmør.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kristin Valle, AskerOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2009

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her