- Skjær et snitt nesten helt gjennom svinefileten. Fyll den med biter av Camenås, salvieblader, hakket soltørket tomat og små eplebiter med skall.
- Bind den opp, pensle og brune i panne. Etterstek ca 15 minutter i 200 grader varm ovn.
- Saus:
- Kjør alle ingrediensene til sausen (som ska være kald), untatt brødet, i food processor. Juster konsistensen med brødinnmaten, tilsett derfor litt etter litt.
- Smak til med sitron, hvitløkspulver, salt, pepper og sukker.
- Stuing:
- Lag en litt tykk hvit saus ved å koke opp melk, gressløk, smør og mel.
- Tilsett potetene som skal være delt i små terninger. La det bli skikkelig varmt.
- Rett før servering tilstettes små eplebiter (uten skall) for å tilføre litt "krisphet".
Serveres gjerne med toast med godt meierismør eller Rørossmør.