Suksessterte for nøtteallergikere
Foto: Tine

Suksessterte for nøtteallergikere

Fremgangsmåte

Bunn:
Melis og eggehviter piskes godt, "grynet" helles oppi forsiktig. Røren fordeles i to like store former som er dekket med bakepapir. Stekes på nederste rille, 180 grader i 20 minutter.
 
Fyll:
Eggeplommer, potetmel, vaniljesukker og sukker blandes i ei panne og fløten røres inn. Panna settes på ei plate med svak varme. Rør hele tiden til det tykner (bruk tresleiv). Panna tas så av plata og smøret røres i mens kremen fortsatt er varm. Kremen avkjøles litt og smøres på bunnen.
 
Tips: Hvis du synes at det tar veldig lang tid før kremen vil tykne, så kan du ha litt gelatin i. Bunnene kan legges i frysern ca en halvtime før kremen smøres på, da vil den stivne fortere! Jeg vil bare poengtere at det er ikke jeg som har laget denne oppskriften!

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her