Strutsemedaljong med ovnsstekte poteter

Fremgangsmåte

Skjær hver potet i 4-8 båter (de skal være uskrellete og bør ikke være tykkere enn 2 cm). Hell en god slump olivenolje i en frysepose. Tilsett tørket basilikum og litt salt og pepper. Ha deretter i potetbåtene og få dekket hver av dem i oljeblandingen. Legg deretter hver båt, med skallet ned, på en stekeplate. Det er lurt å ha bakepapir under.
 
Stekes ved 200 grader til de er gyllenbrune (ca. 20-25 minutter). De skal være seige utenpå og myke, nesten flytende innvendig.
 
Rør inn gressløk, sitronsaft og litt pepper i rømmen, og sett den deretter i kjøleskap.
 
Krydre medaljongene med salt og pepper, og stek hver side på litt høy varme i et halvt minutt. Skru deretter ned varmen og stek dem til de er gjennomstekt, rundt 10 minutter.
 
Dandér poteter og medaljonger på to tallerkner med rømmedressing på siden. Fullfør verket med noen frekke basilikumblader på toppen. 
 
En kraftig rødvin nytes parallelt.

Sendt inn av Åsmund

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne
Dagens rett

Indiskinspirert kylling lager du raskt i stekepanne

En nydelig rett av kylling og eksotiske krydder sprer matglede i desembermørket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv
Julemat
Spiselige julegaver

De beste julegavene er spiselige - slik lager du dem selv

Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her