Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid. Derfor bør det kokes små porsjoner av gangen.
Rens bærene godt slik at dårlige bær blir sortert ut. Vei opp og sett over til koking, helst under lokk.
Kok bærene til alt er gjennomkokt. Rør av og til. Stikkelsbær kan med fordel knuses litt før koking.
Når bærene er ferdig kokt, etter ca. 8-10 min., tas sukkeret i. Rør godt og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
Fyll syltetøyet straks over på rene glass eller krukker. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Tørk av kantene med en ren klut.
Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Sjekk deretter om lokket er skrudd godt nok til. Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.
Vi byr på veldig mange oppskrifter på marmelader, gelé og syltetøy
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig