- Varm oljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i hvitløk og bacon eller skinke og stek i ca 2 minutter, til det er gjennomvarmt.
- Skru opp til sterk varme, ha i soppen og stek raskt i 4-6 minutter, til alt er mørt. Rør av og til.
- Steketiden avhenger av soppslagene og hvor tykk skivene er. Hvis soppen ikke har gitt fra seg mye væske, tilsetter du vin eller sherry og fortsetter å steke til væsken er absorbert. Tilsett persille og rør godt.
- Dryss salt og pepper over, legg retten på et serveringsfat og server med en gang.
Det vokser mengder av vill sopp i skogene i Baskerland og Cataluña, og innbyggerne i disse regionene er gale etter setas (skogssopp). Boletus edulis (steinsopp), kantareller og morkler er blant de mest populære. Denne retten serveres over hele Spania, men det er i disse to regionene sopprettene er på sitt ypperste og blir satt mest pris på.
Al ajillo betyr en tilberedningsmåte der matvaren er stekt i olje med hvitløk og kanskje en liten bit chili.
De beste oppskriftene med steinsopp