Skjær ryggfileten i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i sju minutter.
Skyll av saltet i kaldt vann og tørk stykkene lett med tørkepapir.
Stek skreistykkene i margarin til de får en gyllen stekeskorpe.
Tilsett smør, snu stykkene, sett ned varmen og la dem trekke i fem minutter før servering.
Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 20 minutter. Skyll skreien i kaldt vann og kok i litt usaltet vann.
Skrell potet og kok møre i usaltet vann. Sil av vannet, mos potetene og rør inn smøret.
Flak den kokte skreien og vend bitene inn i potetmosen. Varm opp og mos poteter og fisk godt sammen.
Skjær rødløk i båter og surr i smør til det er mykt. Ha over sukker og hvitvinseddik, og la det surre i stekepannen noen minutter.
Smak til med kajennepepper og salt. Bland inn ruccolasalat rett før servering.
Mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Se våre andre oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig