Stekt lammelår med spinat og hvitløk - Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch
Matprat.no

Stekt lammelår med spinat og hvitløk - Geschmorte Lammhaxen mit Spinat und Knoblauch

Du må prøve denne oppskriften på stekt lammelår. Med tilbehøret blir det en smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Bløtlegg den tørkede soppen i 3 dl kokende vann. Tørk lammeskivene og krydre de med salt og pepper. Ha olje i en jernpanne og brun lammeskivene på alle sidene. Legg dem over i en stor jerngryte eller ildfast form.

Sil av og kok inn soppvannet til halvparten, og hell over kjøttet eller hell over 1 ½ dl vann. Sett gryta/formen inn i stekeovnen på 200°C. Stek uten lokk i 40 min.

Skrell løk og hvitløk, småløken kan evt. brukes hel eller dels i to, hvitløksbåtene deles i fire. Ha over i gryta sammen med sopp (fersk sopp deles i skiver og tilsettes direkte i gryta uten steking), laurbærblad, enebær, nellik og timian. Hell over lammekraft/buljong og legg over lokk. La retten steke videre i 1 ½ time. Øs kraften over kjøttet med jevne mellomrom. I mellomtid kokes potetene knapt møre og skrelles. 20 minutter før retten er ferdig tilsettes potetene i gryta.

Ta opp lammeskivene, løken, soppen og potetene. Hold varmt! Sil av kraften og smak til med salt og pepper. Forvell spinaten, la den dryppe av før den freses i smør og krydres med muskat, salt, pepper og til slutt revet sitronskall. Anrett lammeskivene på fat med grønnsakene og hell sausen/kraften over. Potetene serveres i eget fat. Kan i tillegg serveres med godt, mørkt rugbrød.

Deilige retter med lammelår finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 152.90 kr Basisutvalget
    82 POENG
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her