- Formkake: Sett ovnen på 175 grader. Smør en brødform og ha hvetemel på innsiden, rist av det overflødige.
- Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle.
- Pisk smør, kremost og sukker luftig med miksmasteren.
- Tilsett ett egg av gangen.
- Sikt og vend inn melblandingen. Rør forsiktig til jevn deig.
- Hell i formen og stek i 45-50 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
- Bjørnebærsyltetøy: Kok vann og sukker til det tykner. Rør inn (tinte) bjørnebær. Avkjøl.
- Servering: Skjær formkake i tykke skiver. Bland mykt smør og honning og smør på begge skiver.
- Stek gyllen i stekepanne på begge sider.
- Legg på tallerken og hell over bjørnebærsyltetøy og topp med pisket krem.
Tips:
Du kan selvsagt bruke rester av formkake til denne desserten.
Flere oppskrifter på formkake finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig