Bruscetta av bagett med hvitløk, tomat, ost og urter
Aperitif

Bruscetta av bagett med hvitløk, tomat, ost og urter

Disse sprø og saftige bruscettaene er perfekte ved siden av spekemat eller til en suppe.

Fremgangsmåte

  1. Del bagettene på langs. Hvis de er tykke, del dem i tre.
  2. Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
  3. Gni oppsiden inn med ett av hvitløksfeddene før du finhakker det. 
  4. Bland hakkede tomater, hvitløk, basilikum, oregano, løk, chilipulver og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper.
  5. Fordel blandingen på det stekte brødet. Dryss over parmesan.
  6. Legg bagettene på et stekebrett og sett i ovnen ved 250° C i 5 minutter for ekstra sprøhet og slik at osten smelter. 

Serveres sammen med skiver av spekeskinke eller annen spekemat eller ved siden av en suppe.

Tips:
De halve bagettene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250° C i ca. 5 minutter eller til de er sprø og gylne før toppingen legges på.

Wraps for enhver smak

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her