- Del kyllingen i 8 serveringsstykker: Skjær ned langs brystbenet, brett ut og skjær langs ryggbenet på begge sider. Del der det er naturlig mellom bryst og lår. Lårene deles over ved leddet, mens bryststykket deles bare over på midten. Du kan også bruke kyllinglår.
- Varm en tredel av oljen i en vid panne med kanter. Krydre med salt og pepper og brun kyllingbitene. Ta dem opp.
- Hakk løken og hvitløken og skjær paprikaene i strimler.
- Fres løk, hvitløk og paprika i pannen tilsatt litt mer olje. Ta det opp.
- Fres risen i resten av oljen. Ha i safran (eller gurkemeie), buljong/kraft og hvitvin.
- Småkok ris og kylling ca. 20 minutter.
- Rør inn grønne erter og hold varm.
- Damp blåskjell i ca. 5 minutter til de åpner seg.
- Rens de fleste rekene, men pynt med noen hele reker.
- Legg alt pent oppå risen og server på store, varme tallerkener.
- Pynt med friske urter som persille.
Lyst til å lage en annen paella
De beste oppskriftene med kylling finner du her