Varm olivenolje i en stor jernpanne over høy varme til oljen såvidt begynner å ryke. Tilsett gresskar og smak til med salt og pepper. Stek til gyllenbrune og møre, ca 5 minutter. Tilsett smør og sjalottløk, og stek videre til smøret er brunet. Tilsett salvie og la frese raskt, før du drar pannen av varmen og tilsetter sitronjuice. Sett til side.
Kok opp en kjele med generøst saltet pastavann. Når vannet fosskoker tilsetter du pastaen og koker til den 2 minutter kortere enn anvisningen på pakken. Tilsett pastaen i stekepanne sammen med gresskaret og en skvett pastavann. Skru opp varmen til max, og la småkoke til pastaen er al dente og smøret legger seg som en kremet glans rundt pastaen. Dra av platen, rør inn parmesan og server straks.
Tips
Pastavann skal aldri ha olje i seg. Da fester ikke sausen seg til pastaen.
Pastavannet skal være generøst saltet, bruk saltvann som referansepunkt
Aldri skyll pastaen etter at det er ferdig kokt. Da forsvinner mye av stivelsen, som er med på å binde pastaretten sammen.
Bruk tørket pasta, og så lite vann som mulig for å få et pastavann med nok stivelse til å binde sausen.
For litt mer fylde er retten veldig god med sprøstekt pancetta og/eller grønnkål.
Her finner du flere deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig