Sett ovnen på 225 grader.
Skrell søtpotetene og skjær dem i mindre biter. Del hvitløksfeddene i ca. 4 biter.
Legg søtpoteter og hvitløk i en ildfast form og hell olivenolje over.
Stek i 20 minutter eller til potetene begynner å få litt farge på kantene. Rør litt i formen innimellom.
Legg alt i en kjele og hell på buljongen. La koke i 15 minutter.
Kjør suppen i en foodprocessor eller bruk stavmikser. Du kan også vispe den kraftig.
Smak til med salt og pepper.
Skjær basilikum fint og bland i suppen, sammen med osten. Hell suppen i varme skåler, dryss pinjekjerner og basilikum over.
Serveres med godt brød.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent i Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig