Sett ovnen på 225 °C. Skrell og skjær potet i mindre biter. Del hvitløksbåtene.
Legg poteter og hvitløk i en ildfast form og hell olivenolje over. Stek i 20 minutter eller til potetene begynner å få litt farge på kantene. Rør litt i formen innimellom.
Legg alt i en kjele og hell på buljongen. La koke i 15 minutter.
Kjør suppen i en stavmikser eller visp den kraftig sammen. Smak til med salt og pepper.
Skjær basilikum fint og bland i suppen, sammen med osten. Hell suppen i varme skåler, dryss pinjekjerner og basilikum over, og server.
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig