- Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.
- Kjevle deigen ut til en leiv som er litt større enn en 24 cm paiform.
- Ha deigen i den smurte paiformen og trykk den godt ut i kantene. Prikk paien med en gaffel slik at deigen ikke blåser seg opp ved forsteking.
- Ha bakepapir over paiskallet og fyll det med tørre erter (da holder paiskallet formen). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
- Sett ned temperaturen til 200 grader.
- Stek soppen gyllen i biter etter at den er sammenkokt (stekt i tørr panne til den safter seg, deretter videre til saften er kokt inn igjen).
- Stek løken også gyllen og legg de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet.
- Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.
Tips: Får du noe igjen av paien er den deilig som niste eller i matpakken.
Mange flere lekre paier finner du her
Her er mange deilige retter med kantareller
Se alle våre gode retter med sopp