Legg byggrynene i bløt i kaldt vann kvelden i forveien.
Skjær kjøttet i porsjonsbiter hvis du ønsker å servere det i suppa. Hvis du vil servere det for seg, kan det kokes i et helt stykke.
Fyll en kjele med vann og legg kjøttet oppi. Kok opp og skum av. Ha i pepperkornene og la trekke ved svak varme til kjøttet er mørt. Det tar minst halvannen time. La gjerne kjøttet stå dobbelt så lenge hvis du har mulighetene, men pass på at varmen er skrudd ned slik at det så vidt er krusninger på overflaten.
Ha i byggrynene og la koke i 10 minutter. Ha deretter oppi gulrøtter, kålrot og poteter. Kok opp og skum av igjen. Ha i timian og saltet. La koke til grønnsakene er møre, ca en halv time. Smak til med salt og pepper.
Ta opp kjøttet og skjær det i passe store serveringsbiter. Server suppen ved siden av kjøtt, kokte poteter og godt flatbrød eller grovt brød.
Se våre andre oppskrifter på sodd
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig