Legg fisken i en smurt ildfast form, pensle den med smeltet smør og dryss over hakkede nøtter og mandler. Stek den ca 12 minutter i stekeovn ved 150 grader.
Ha litt smør i en gryte og surr spinaten til den blir myk. Dryss over litt salt, pepper og muskatnøtt.
Bland sammen mykt smør, trøfler, trøffeljuice og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Anrett fisken på en seng av spinat og fordel litt trøffelsmør på toppen. Server straks. Brød eller toast som tilbehør.
Denne retten er inspirert av måten Ferdy Debecker, Belgia, tilbereder skrei. Han fikk 3. plass i Bocuse d'Or 1999.
Tips:
Trøfler er sesongvare, men finnes i konservert form. Selvsagt ikke like intens rent smaksmessig som ferskvare, men et alternativ. De hvite Alba-trøflene er de mest eksklusive og delikate, mens de svarte er kraftigere og mer jordlige.
Tips:
Bruker du trøffelolje, er det en smakstilsetning og ikke en erstatning for trøffeljuice. Den er mer som en ferskvare og inneholder kun trøfler og salt, mens oljen er tilført trøffelaromaer. Følg bruksanbefalingen for det enkelte produkt.
Tips:
For en helnorsk smaksopplevelse, kan du bruke olje av trøffeltang. Det gir en helt fantastisk trøffellignende aroma.
Eller bløte tørket trøffeltang i vann og lage din egen trøffeljuice.
Har du lyst til å lage en annen rett med skrei byr vi på mange
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig