Skogsoppsuppe med tre typer lammefilet og pecorino
Foto: Alf Börjesson

Skogsoppsuppe med tre typer lammefilet og pecorino

Skogsopp og lammefilet med pecorino er en perfekt match som du må prøve. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Rens soppen og finhakk både den og løken. Varm oljen og fres løken til den er myk. Ha i cayennepepper og bland godt. Deretter soppen og stek videre til den er myk.
  2. Tilsett hvitvin og vann og la koke ved svak varme i minst 15 minutter. Mot slutten tilsettes cognac.
  3. Hell blandingen i en mikser og kjør til jevn konsistens. Hell tilbake i en kjele og tilsett fløte og melk, salt, sukker og pepper. Kok opp og la trekke i minst 10 minutter til.
  4. Smak til med eventuelt mer salt, sukker og pepper.
  5. Like før servering tilsettes en klump mykt smør. Rør godt. I mellomtiden freses soppen som ble lagt til side i litt smør.
  6. Gravet lammefilet:
  7. Fileten gnis inn med salt/sukker og olivenolje. Dekk med plastfolie. La ligge kjølig og under press i minst 24 timer. Snu en gang.
  8.  
  9. Lettrøykt lammefilet:
  10. Fileten gnis inn med salt/sukker. La ligge i 2 timer. Skyll av saltet og tørk fileten godt. Brun fileten godt i olivenolje.
  11. Varm opp røykspon i en abu-røk eller i en gammel kjele. Legg fileten oppå en rist og legg på lokk. La stå i ca 5 min. Etterstek fileten ved 175 grader i 5 minutter. Avkjøl og skjær i tynne skiver.
  12. Stekt lammefilet:
  13. Dryss timian og kvern pepper over lammefileten og brun den i olje i varm panne på begge sider. Dryss over salt. Etterstek i ovn ved 175 grader i 5 minutter. La hvile i minst 10 minutter før den skjæres i tynne skiver.
 
Anretning:
Hell suppe i vide suppetallerkener. Legg to tynne skiver av hver av lammefiletvariantene i midten. Topp med sopp og noen skiver pecorino. Frisk timian til slutt.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fyll woken med lekker ishavsrøye og masse grønnsaker, og middagen er klar om et øyeblikk
Dagens rett

Fyll woken med lekker ishavsrøye og masse grønnsaker, og middagen er klar om et øyeblikk

Wok er en hverdagshit siden det tar veldig kort tid og du på denne måten også sikrer at middagen blir skikkelig sunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen
Dagens rett
Biff med aromasmør og potetsalat

Overrask med hjemmelaget kryddersmør til biffen

Det er ikke mye som skal til for å gjøre fredagsmiddagen ekstra smaksrik. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare
Dagens rett

På kvinnedagen må det ble en ekstra god festmeny - som alle kan klare

Det er lørdag og kvinnedag - og dagen du skal skjemme bort din kjære - eller deg selv med en ekstra god hovedrett og en dessert som går i en annen mage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her