- Skinkebiffen:
- Bland olje, hvitløk, ingefær og lime til en marinade.
- Skjær skinkebiff i store terninger à 3x3 cm. Legg terningene i marinaden i minimum 1 time, gjerne over natten.
- Raita:
- Bland matyoghurt, koriander, hvitløk og limesaft til en dressing.
- Smak til med salt og pepper og avkjøl i kjøleskap, ca. 1 time.
- Rotgrønnsakene:
- Rens gulrot og persillerot og del i staver.
- Rist krydder i rapsolje i en panne på svak varme i 2 minutter. Rør om av og til. Løft pannen av platen, ha i honning og appelsinsaft, smak til med salt og pepper.
- Vend inn gulrot og persillerot slik at de er dekket godt med sausen, pakk grønnsakene i aluminiumsfolie, og bak dem på grillen i ca. 15 minutter.
- Tre marinerte skinketerninger på spyd, krydre med salt og pepper. Grill spydene i 8-10 minutter. Snu ofte.
Server grillspyd av skinkebiff med bakte rotgrønnsaker og korianderraita.
Flere gode retter med skinkebiff
Alll den gode grillmaten finner du her