Surr steken opp med hyssing om du ikke har kjøpt den ferdig surret. Stikk et steketermometer inn i steken slik at spissen er midt i steken.
Lag buljong og legg i løkringene. Legg urtekvasten i den kokende buljongen sammen med skinka.
La skinken trekke på 90 grader i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C kjernetemperatur.
Ta skinka opp og la den hvile. Kok ris etter anvisning på pakken, men bruk buljongen i stedet for vann.
Kok opp ca. 5 dl av buljongen som er igjen og jevn med maisennajevner: Juster gjerne fargen med noen dråper sukkerkulør, og server sammen med dampet blomkål og sukkererter.
Tips: Bruk her en god buljong som du lager selv, eventuelt bruk en ferdig buljong av god kvalitet som er å få tak i i de fleste dagligvareforretninger. Disse buljongene er kokt inn litt så tilsett gjerne like mengder vann til ferdig buljong her.