Kalkunfileten brunes lett i en stekepanne. Krydre med salt og kvernet pepper.
Legg sitronskiver, et par klatter smør, grener av friske urter og hvitløk (trykk hvitløken lett med en kniv) i bunnen på et ildfast fat.
Sett inn et steketermometer i kalkunenfileten og legg den oppå urtene.
Stek fileten i ovn ved 180 °C til kjernetemperaturen viser 68 °C. Øs sjyen over fileten under steking.
Ta ut fileten og mos hvitløkene med en gaffel. Ha på ½ dl kokende vann og sil sjyen. Dette blir fin smakstilsetning i en god saus!
La fileten hvile minst 15 minutter før den skjæres opp.
Skal fileten serveres kald neste dag, avkjøles den helt, pakkes i folie og oppbevares kaldt.
Server med nypoteter, aïoli, salat, søt chilisaus og urtedressing.
Her får du sært så gode kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig