Siamesiske koteletter
Dennis Jørstad

Siamesiske koteletter

Fremgangsmåte

  1. Kotelettene benes, skjæres i porsjonsterninger (ca 2x2 cm) krydres godt med salt og pepper, og brunes i olivenolje. NB Skal ikke stekes ferdig, settes til side.
  2. Hvitløk og ingefær kjøres i hurtigmikser og blandes med løken skåret i grove stykker i en meget varm ovnsgryte med olivenolje. Stekes uten å brunes under konstant omrøring i 4 til 5 minutter. Karrien tilsettes og "svis" av (samme høye varme som før) i ca. 2 minutter.
  3. Hell på appelsinsaften eller hvitvinen og sørg for at alt løsner fra gryten og reduser i noen minutter.
  4. Ha i fløten og/eller kokosmelken. Vent til det koker og ha i kokos, rosiner og bananer i 2 cm lange biter. Vent på oppkok, ha i det stekte kjøttet. Smak og salt etter behov.
  5. Ha i brødsmuler og eventuelt varmt vann for riktig tykkelse på sausen. Smulene virker som jevning! Bland godt og sett i varm ovn med lokk på 175 grader i 45 minutter. Sausen skal ikke være for tynn.
  6. Serveres med basmati ris, lettrømme og strøkokos.
  7. Hvis man treffer riktig, skal bananene under ovnskoking stivne litt til, og få en kjøttaktig konsistens (med banansmak), derav navnet Siamesiske koteletter.

Sendt inn av Dennis Jørstad

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her