Scones med havregryn
Foto: AnthiaCumming

Scones med havregryn

Scones med havregryn smaker fortreffelig. De lager du enkelt selv. Etter 15 minutter i ovnen er de klare. Her oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 grader og finn fram en stekeplate med bakepapir.
  2. Bland mel, havregryn, bakepulver, salt og sukker, gjerne i bollen til en food processor.
  3. Ha i smøret og la maskinen gå til alt smøret er fordelt, du kan også brukes hendene.
  4. Rør i yoghurt og rosiner. Elt deigen sammen.
  5. Trykk deigen ut på melet bakebord, ca. 1 cm tykk. Bruk et drikkeglass og trykk ut scones.
  6. Legg sconesene på en stekelaten med bakepair på. Stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter.

Hjemmelagde scones smaker best lunkne, gjerne med smør, marmelade/syltetøy eller brunost.

Tips: Lune scones smaker helt fantastisk med lemon curd

Tips: Ønsker du grovere scones er det bare å bytte ut noe av melet med grov sammalt hvete.

Her finner du flere oppskrifter på scones

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her