Samling: Krydderblandinger

Ingredienser
 
Chili-pulver (Abc)
2 ss spisskarve, 1 ts allehånde
1 ss Kajennepepper, 1 ts nellik
1 ss hvitløkspulver, 1 ss løkpulver
1 ts oregano

Chili-krydder (Abc)
2 ss paprikapulver, ¾ ts Kajenne
2 ts tørr oregano
1¼ ts spisskarve
1¼ ts hvitløkspulver, ¾ ts løkpulver

Eksklusivt grillkrydder (lite salt)
Paprika
Pepperblanding (inntil 7 sorter)
Tørr Rosmarin
Løk, ev. hvitløkspulver
Tørr Dill
Tørr Timian, ev. Bergmynte
Chili/Kajennepepper/Muskat
Salt etter smak
Ev. litt sukker

Grillkrydder til storfe
1¼ dl brunt sukker, 6 cl sukker
2 ss mørkt chilipulver, 1 ss kajenne
2 ss paprikapulver
1 ss tørr oregano, 1 ss tørr timian
1 ss tørr basilikum
2 ss hvitløkspulver, 2 ss sennep

Grillkrydder – creolsk
2½ dl paprika
1¼ dl Kajenne, 6 cl chili
2½ dl tørr basilikum, 2½ dl timian
1,25 dl gumbo (okra)

Creolsk blanding til reker
8½ cl salt, 6 cl sort pepper
8½ cl paprika, 8½ cl Kajennepepper
6 cl hvitløkspulver, 3 ss løkpulver
2 ss timian

Cajun-blanding 1
½ ts sort pepper, ¼ ts hvit pepper
½ ts rød pepper
½ ts hvitløkpulver, ½ ts løkpulver
¼ ts timian, ¼ ts oregano

Cajun-blanding 2
2 ts Kajennepepper, 1 ts paprika
1½ ts salt, 1 ts sort pepper
1 ts spisskarve, 1¼ ts sennepspulver
½ ts tørr timian, ½ ts tørr oregano
1 ts løkpulver, 1 ts hvitløkspulver

Grillkrydder til kjøtt (Abc)
2 ss paprika, 1 ss chili pulver
½ ts kajenne, 1 ts sukker
1 ts koriander, ½ ts karri
1 ts spisskarve, ½ ts tørr sennep
1 ts salt, ½ ts sort pepper
½ ts timian

Grillkrydder til kylling
6 cl grovt havsalt
6 cl brunt sukker
6 dl paprika
3 cl nymalt sort pepper

Pepper-salt
1 ss salt
1 ts løkpulver, 1 ts hvitløkspulver
1 ts Kajennepepper, 1/2 ts karve
½ ts sort pepper, ½ ts hvit pepper

Fem-krydder
2 ss hel sort pepper
3 stjerne anis, 2 ts fennikelfrø
15 cm kanelstang i biter
6 nellikspikre

Postei-krydder
1 ts malt muskatnøtt, 1 ts m.plomme
1 ts malt kanel, 1 ts malt nellik
1 ts malt hvit pepper
1 ts malt laurbærblad, 1 ts timian
1 ts merian, 1 ts sar

Provence-urter
3 ss tørr merian, 3 ss tørr timian
3 ss tørr sar, 1 ts tørr basilikum
1 ts tørr rosmarin, ½ ts tørr salvie
½ ts fennikelfrø

Kanel-sukker (1:4)
7½ cl sukker uten vanilje
1 ts vaniljesukker
2 cl malt kanel

Fremgangsmåte

 












Eksklusivt grillkrydder (400-/kg)
Støt og bland salt og krydre i morter.

Bruk blandingen i marinader, på kjøtt, fugl, fisk og grønnsaker – gjerne bundet til olje/fett.

Tilfør salt, styrke, sødme eller syre etter behov.


Grillkrydder til storfe
Gni det inn i kjøttet før grilling.


Grillkrydder – creolsk
Bruk det til steiking og i creolske retter.


Creolsk blanding
Bruk krydderblandingen til reker og til andre creolske retter.


Cajun-blanding 1
Bruk det til sjømat og Cajun-inpirerte retter.


Grillkrydder til kjøtt (Abc)
T-beinsteik o.l.


Grillkrydder til kylling
Gni inn kyllingen før grilling.
Blandingen er holdbar inntil 6 måneder i lufttett beholder.


Pepper-salt
Bruk 1 - 2 ts på 4 porsjoner kjøtt eller fisk.


Fem-krydder
Tørrsteik alle 2 min hver; bruk ei lita panne; rist dem hele tida.

Knus dem i morter/mikser.
Holdbarheten er opp til en måned.


Postei-krydder
Ev. knus laubærblader.  Sikt de grønne urtene; bland alt godt; ev. sløyf krydre som mangler. 


Provence-urter
Bland alle i morter, og bruk det til kylling, grønnsaker og annet kjøtt.


Kanel-sukker
Dette er lettvind rasjonering til mindre barn, samtidig med mindre søl. Strø det like gjerne i kanelboller, kringler, kaker, desserter, puddinger som på grøten.
 

Sendt inn av Chr Graatrud

Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her