Sagopudding på blodappelsingelé med karamelliserte hasselnøtter
Apéritif

Sagopudding på blodappelsingelé med karamelliserte hasselnøtter

Denne sagopuddingen er spesielt god fordi den får følge av blodappelsingelé og hasselnøtter. Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. I Norge lages de av potetmel.

Fremgangsmåte

  1. Sagopudding:
    Grav ut frøene fra vaniljestangen og ha det oppi melken som kokes opp. Dryss sagogrynene i. Rør godt mens grynene kokes til grøt. Det tar ca 5 minutter. Sett til side, men rør med jevne mellomrom slik at den ikke danner seg snerk.
  2. Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  3. Varm opp melk, fløte og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av platen. Pisk eggeplommer og melk og ha i den varme melkeblandingen mens du pisker kraftig. 
  4. Rør gelatinen ut i 2 ss kokende vann og pisk inn i melkeblandingen.
  5. Bland så denne med sagogrøten og fyll i porsjonsformer. Sett til avkjøling.
  6. Blodappelsingelé:
    Legg gelatin i bløt i kaldt vann.
  7. Skrell et par appelsiner og skjær ut appelsinfileter (båter uten skinn).  Press resten av appelsinene. Varm opp juice og sukker. Rør gelatinen ut i 2 ss kokende vann og pisk inn i appelsinsaften.
  8. Legg noen fileter i mønster i bunnen av suppetallerkener. Hell geléen over og sett til avkjøling.
  9. Ved servering dyppes formene med sagopuddingen i varmt vann før de hvelves over geléen.
  10. Pynt med hakkede karamelliserte hasselnøtter.
  11. Karamelliserte hasselnøtter (krokan):
    Legg bakepapir på en stekeplate eller noe annet flatt. Varm sukker, honning og smør i en stor stekepanne til det blir en lysebrun karamell. Tilsett nøttene og la karamellen småkoke i noen minutter til mens du rører godt. Pass på at karamellen blir for varm for da vil den få en brentsmak, og det er ikke godt. Når den begynner å bli dypere brun, er det på tide å ta den av varmen. Bre karamellmassen så tynt som mulig utover bakepapiret og la tørke til den er hard nok til å brekkes eller hakkes opp.

Tips: Du kan også servere desserten som på bildet og altså legge geleen på toppen av sagopuddingen. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En lun linsesalat med fetaost er både mettende, supersunn og veldig rimelig mat
Dagens rett

En lun linsesalat med fetaost er både mettende, supersunn og veldig rimelig mat

Hvem har sagt at det er kjedelig å være vegetarianer? Her har du en oppskrift hele familien vil elske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her