Saftig kylling marinert og krydret

Ingredienser
dagen før.

Kylling og marinade

1 stor kylling, ca. 1,3 kg. Evt 5 kyllingfileter.

3 fedd hvitløk

1 kvist rosmarin

3 kvister timian

1 ts salt

½ ts paprikapulver

2 dl olivenolje

saft av 1 sitron

Krydderblanding

1 ts paprikapulver

1 ts salt

1 ts hvitløkpulver

1 ts pepper

1/4 ts cayennepepper

1 ts tørket oregano

Tilbehør

4 sitroner

250 g små, søte tomater

2 ss olivenolje

1 ts maldonsalt

3—4 greiner frisk timian

500 g pommes frites

Fremgangsmåte

Grovhakk hvitløkfeddene, rosmarinen og timianen og bland det sammen med resten av ingrediensene til marinaden i en brødpose. Legg i kyllingen og gni på posen slik at marinaden fordeler seg fint. Knytt sammen posen og legg den i kjøleskapet til neste dag. Ta kyllingen ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal starte grillingen.

Sett stekeovnen på 120 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp på brettet. Pensle dem med olivenoljen. Fordel salt og timian over. Stek tomatene midt i stekeovnen i 45 minutter.

Når tomatene er ferdig, øker du varmen i stekeovnen til 225 grader og steker pommes fritesen. Dryss godt med salt over før servering.

Ta kyllingen ut av marinaden. La oljen renne av, men ikke tørk den. Dryss krydderblandingen godt over hele kyllingen og gni den lett inn. Blir det for mye krydder, tar du vare på den til neste grilling. La kyllingen marineres videre i 15 minutter.
Legg kyllingen med skinnsiden ned på en god og varm grill. Du kan sjekke om den er gjennomstekt ved å stikke et spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kjøttsafta som kommer ut er klar, eller du kan stikke et steketermometer inn på samme sted. Når kyllingen når 75 grader, er den ferdig. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer opp kjøttet og serverer.
Sitronene deler du i to og griller sammen med kyllingen de siste minuttene.

Sendt inn av Carina Damsgård

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her