Grovhakk hvitløkfeddene, rosmarinen og timianen og bland det sammen med resten av ingrediensene til marinaden i en brødpose. Legg i kyllingen og gni på posen slik at marinaden fordeler seg fint. Knytt sammen posen og legg den i kjøleskapet til neste dag. Ta kyllingen ut av kjøleskapet minst 30 minutter før du skal starte grillingen.
Sett stekeovnen på 120 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp på brettet. Pensle dem med olivenoljen. Fordel salt og timian over. Stek tomatene midt i stekeovnen i 45 minutter.
Når tomatene er ferdig, øker du varmen i stekeovnen til 225 grader og steker pommes fritesen. Dryss godt med salt over før servering.
Ta kyllingen ut av marinaden. La oljen renne av, men ikke tørk den. Dryss krydderblandingen godt over hele kyllingen og gni den lett inn. Blir det for mye krydder, tar du vare på den til neste grilling. La kyllingen marineres videre i 15 minutter.
Legg kyllingen med skinnsiden ned på en god og varm grill. Du kan sjekke om den er gjennomstekt ved å stikke et spiss kniv inn ved lårfestet for å se om kjøttsafta som kommer ut er klar, eller du kan stikke et steketermometer inn på samme sted. Når kyllingen når 75 grader, er den ferdig. La kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer opp kjøttet og serverer.
Sitronene deler du i to og griller sammen med kyllingen de siste minuttene.