Bind opp kyllingen, gni den inn med salt og pepper. Legg kyllingen i en jerngryte og brun den over middels varme i smør på alle sider.
Hvis du vil flambere kyllingen heller du på vodka, trekk gryten vekk fra kjøkkenvifta, tenn på og la flammen brenne ut. Ta opp kyllingen.
Rens og hakk løken, del soppen opp i biter. Brun løk og sopp i litt olje og legg kyllingen tilbake i gryten med brystsiden opp.
Hell på buljong, tilsett einerbær og timian og la kyllingen surre under lokk til kjøttet er mørt og gjennomkokt, ca. 1 time. Hell på crème fraîche når det gjenstår ca. 15 minutter av tiden.
Rør maisenna ut i litt vann og tilsett i sausen sammen med tyttebær. La sausen få koke et par minutter til den har tyknet.
Skjær kyllingen i porsjonsstykker og server dem med sausen, hjemmelaget potetmos og rosenkål eller andre grønnsaker.
Enkelt alternativ: Retten kan også lages med grillede kyllinglår. Beregn 4 kyllinglår, fres dem raskt i smør, flamber dem eventuelt og ta dem opp.
Brun løk og sopp som beskrevet over, hell på kraft og crème fraîche og la det surre i et par minutter. Jevn sausen med maisenna og tilsett tyttebær.
Legg kyllinglårene i sausen og la dem bli gjennomvarme, ca. 15 minutter. Server med tilbehør som over.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig