Rør sammen rømme, 0,5 dl hvetemel og 0,5 dl semulegryn.
Sett til kokingpå middels til svak varme og rør med tresleiv til det koker opp.
Skru ned varmen, småkok videre og skum av fettet etter hvert som det koker ut.
Når det er tatt av nok fett, røres resten av hvetemel og semulegryn inn. Spe litt etter litt med lunken helmelk til grøten er passe tykk. Smak eventuelt til med litt salt.
Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.
Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.
Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.