Romkake med jordbærlokk
Foto: Aina Hole

Romkake med jordbærlokk

Romkake med jordbærlokk. Det er mange som gifter seg i løpet av året. Og du har kanskje lovet å bake en kake til den store dagen, Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Sukkerbrød:
    Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen.
  2. Hell røren i en kakeform, 24 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen. Stek sukkerbrødet midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  3. Romkrem:
    Ha 4 dl melk og halve mengden med sukker i en kjele. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene og tilsett alt i kjelen. Varm dette opp til kokepunktet under omrøring.
  4. Rør sammen 1 dl fløte, eggeplommene, maizenna og resten av sukkeret. Hell den varme væsken oppi eggeblandingen, litt etter litt, mens du rører med en visp.
  5. Hell blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i ca 1. minutt under omrøring. Rør godt slik at vaniljekremen ikke brenner seg. Smak til vaniljekremen med romessens. Avkjøles hurtig.
  6. Pisk opp kremfløten og rør halvparten forsiktig inn i den kalde romkremen.
  7. Fremgangsmåte:
    Del sukkerbrødet i tre lag. Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør utover halvparten av romkremen.
  8. Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør utover resten av romkremen. Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
  9. Tilsett litt eggehvite i marsipanen, slik at den blir så løs at den kan sprøytes. Farg den med grønn konditorfarge. Sprøyt marsipanen med en stjernemunnstykke langs kanten av kaken.
  10. Marsipankanten skal være der for å hindre geleen i å renner ned langs kanten av kaken.
  11. Del jordbærene på langs og legg de oppå kaken.
  12. Lag gele etter anvisning på pakken, men benytt kun halv mengde vann. Avkjøl geleen og hell den forsiktig over jordbærene idet den begynner å stivne. Eller smelt forsiktig ferdiggele over svak varme, til den blir flytende. Avkjøl litt og hell den over jordbærene.
  13. Sprøyt til slutt ut resten av kremen i staver langs kanten av kaken, med en stjernetyll.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her