- Skjær et snitt i rognposen og skrap ut rognen. Fjern eventuelle blodårer og andre urenheter.
- Kok potetene og skrell dem. Knus potetene fint og bland med rogn, egg, salt, potetmel og sort pepper.
- Varm litt smør i en stekepanne og stek rognkakene på medium varme. Røra skal være tykk, men litt flytende.
Den vil renne litt utover i panna før den setter seg. Er den for rennende kan den justeres med litt potetmel.
Stek rognkakene gylne og server med råkost, kokt potet og smeltet smør eller baconfett.
Oppskriften er hentet fra kokeboka Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen er finalist i Beste Norske Kokebok 2020
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig