Ristet gresskar med salvie
Foto: Alf Børjesson

Ristet gresskar med salvie

Ristet gresskar med salvie smaker deilig. Dessuten er retten veldig enkel og rask å lage.

Fremgangsmåte

  1. Skjær innholdet av et gresskar i små terninger som blandes godt med olivenolje. Ta det over i en ildfast form.
  2. Dryss over 2 ss finhakket frisk salvie samt salt og pepper. Sett inn i ovn ved 220 grader. Gresskarterningene skal bli lyst gylne.
  3. Serves nystekte med et dryss av finhakket frisk salvie på toppen.
 Denne retten passer utmerket som tilbehør til stekt kjøtt, som en smårett eller hvorfor ikke servere den til cocktailselskapet.
 
Tips: 
Bland inn 1 dl kokte blåskjell og 2 ss skivete mandler og du har en egen rett.

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan du også lage cæsarsalat
Dagens rett

Slik kan du også lage cæsarsalat

Det finnes like mange oppskrifter på denne klassikeren som det finnes kokker. Men noen ting ha de felles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her