Ribbe med kinesisk touch
Foto: Anne Manglerud

Ribbe med kinesisk touch

Kanskje ikke den mest vanlige måten å tilberede ribbe på, men med en kinesisk touch får du en ny opplevelse. Du vil ikke angre. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Ribba:
  2. En eller to dager før selve dagen, bland sammen soyasaus, femkrydder, hvitløk, honning og eddik, og gni denne blandingen inn i kjøttet - det vil være en fordel å massere den ytterligere hver åttende time eller så.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader og finn frem en panne som er stor nok til ribba. Olje panna lett og fordel hakket løk og gulrot i bunnen.
  4. Legg ribba med svorsiden ned, tilsett rundt en liter kokende vann, og "dampstek" i ovnen i rundt 1 time. Øs med jevne mellomrom, og tilsett mer kokende vann etter hvert som det fordamper.
  5. Snu ribba med svorsiden opp og stek i 1 time til. Fortsett med å øse nå og da. Ser kjøttet ut til å trenge litt mer tid lar du det stå litt lenger i ovnen.
  6. Når det er ferdigstekt legges det over på et varmt fat. Fjern svoren med en lang kniv, dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile på et lunt sted en halvtimes tid.
  7. Skjær svoren i strimler, strø over salt, og legg den tilbake i ovnen på et nytt stekebrett (høyt oppe) slik at den blir sprø, sjekk ofte. Om nødvendig skrur du opp varmen ytterligere.
  8. Sil sjyen som har dannet seg i bunnen av ribbepannen i en kasserolle.
  9. Sett ribbepannen på en middels varm plate, tilsett et glass tørr hvitvin, la det koke, og skrap godt (har du induksjonsovn og ingen langpanne som passer til den, får du skrape litt mer heftig).
  10. Sil dette over i sjyen fra dampstekingen. La det stå litt og hell av fettet som har samlet seg på toppen. Kok så opp og la det redusere litt, slik at resultatet blir en tynn saus/sjy.
  11. Potetstappe:
  12. Kok potetene med skallet på i usaltet vann til de blir møre. Hell av kokevannet og skrell dem.
  13. Legg dem tilbake i kasserollen, tilsett fløte og la det koke opp. Mos dem sammen med smøret til det blir en jevn potetstappe.
  14. Rør inn vårløk, smak til med salt og pepper, og hold varmt.
  15. Pærer:
  16. Skrell pærene, del dem i tolv båter og fjern kjernene. Smør dem med litt sitronsaft slik at de ikke blir misfarget. Stek dem på middels varme i smøret til de begynner å ta farge.
  17. Tilsett chili og ingefær og stek i ca. 30 sekunder til. Tilsett sukker og litt vann slik at sukkeret løser seg opp. Kok et par minutter - de blir best hvis de er lett brunet og dekket med en blank "glasur" med spetter av chili og ingefær.
  18. Sur(rosen)kål:
  19. Skjær av bunnen på rosenkålen, fjern de mørke ytterste bladene, og skjær et lite kryss i bunnen (dette vil hjelpe dem til å bli jevnt kokt).
  20. Legg dem i en kjele med rundt en centimeter vann, og tilsett eddik, smør og litt salt. Kok dem under lokk i rundt fem minutter. Fjern lokket og la dem koke ytterligere fem minutter slik at mesteparten av vannet fordamper.
  21. Skjær ribba i små firkanter, og smak sausen til med salt og pepper hvis nødvendig.
  22. Server ribba på en seng av potetstappe, legg sprø svor på toppen av kjøttet, dander pærene og rosenkålen rundt, og avslutt med litt saus.

Dette drikker du til ribbe

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Paul Goring

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her