- Sett ovnen på 180°C. Steketid ca. 20 minutter.
- Potet- og pæretårn: Skrell og skjær poteter og pærer i ca. ½ cm tykke skiver.
- Brun potet- og pæreskivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
- Ta dem ut av pannen og stable annenhver skive med pære og potet til et "pæretårn".
- Sett pærene i en liten ildfast form.
- Reinsdyrfilet: Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper.
- Brun filetene raskt i smør i varm panne til de får en gyllen farge.
- Legg dem over i formen sammen med "pæretårnene". Stekes ca. 20 minutter på 180°C.
- Saus: Hakk og fres sjalottløken i smør i en liten kjele. Hell på rødvin og kok uten lokk til den er redusert til halve mengden. Lag saus etter oppskrift på posen, litt av vannet erstattes med rødvinsjyen.
- Sopp og spinat: Skrell sjalottløken og del dem i fire på langs. Riv av stilkene på spinaten, skylles godt i kaldt vann. Rens soppen og skjær den i store skiver. Brun sopp og løk i stekepannen, vend inn spinaten de sist 2 minuttene av stekingen.
Tips: Om du ikke vil bruke sjysaus-halvfabrikata, kan du tilsette viltkraft og jevne med maisenna som du rister ut i litt kaldt vann. Kok opp under pisking og server.
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Flere lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig